motief-03.jpg

Op de hoogte blijven van (lopend) onderzoek, nieuwe publicaties en projecten? Kijk wat in binnen- en buitenland gaande is op het gebied van tegels, in historisch en eigentijds perspectief.

European Ceramic Tiles Circle

De European Ceramic Tiles Circle (ECTC) werd opgericht door de Stichting Vrienden Nederlands Tegelmuseum met als doel de uitwisseling van informatie omtrent publicaties, tentoonstellingen, symposia en andere evenementen die verband houden met keramische tegels, maar ook met keramiek dat in relatie staat met tegels. Organisaties en musea die zich bezig houden met de studie van Europese keramische tegels kunnen op deze website informatie plaatsen.

Databank Tegels op locatie

Aan de basis van goed onderzoek liggen inventarisatie en registratie. Daarom nam de Stichting Vrienden Nederlands Tegelmuseum het initiatief voor een unieke databank Tegels op locatie, met als doel een inventaris samen te stellen van alle in situ betegelingen in Nederland.

Deze in-situ betegelingen omvatten alle toepassingen van keramisch tegels die binnen of buiten zijn aangebracht op of in gebouwen die toegankelijk zijn en bezichtigd kunnen worden. Voorbeelden zijn stationsgebouwen, stadhuizen, openbare gebouwen, scholen, zwembaden en ziekenhuizen. Ook façades en portalen van woonhuizen, en interieurs van winkels, restaurants, cafés en bedrijfsgebouwen, maken deel uit van de databank die nog steeds wordt aangevuld.

Meebouwen aan Tegels op locatie?

Heeft u een mooie tegellocatie ontdekt die nog niet in de databank zit? U kunt deze doorgeven door middel van dit formulier.
Wilt u regelmatig aan dit project meebouwen? U kunt zich registreren en ontvangt dan een toegangscode en instructies om nieuwe betegelingen online toe te voegen.

Stichting Vrienden
Nederlands Tegelmuseum

Stichting Vrienden Nederlands Tegelmuseum bestaat uit ruim 400 verzamelaars, kenners, liefhebbers en professionals uit binnen– en buitenland. Zij ondersteunen het museum actief en delen hun kennis en passie voor de Nederlandse tegel. Ook stimuleert de stichting onderzoek en documentatie m.b.t. Nederlandse tegels en de context waarin deze eeuwenlang zijn ontworpen, geproduceerd en toegepast.

Vriend worden? U steunt daarmee de activiteiten van de stichting en het museum, u ontvangt jaarlijks de publicatie Tegel en u heeft uiteraard gratis toegang tot het museum. Lees hier over nog meer voordelen.

Tegeltableau

In ontwikkeling

Stichting Vrienden Nederlands Tegelmuseum

Secretariaat
Marianne Florschütz
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Contact

Wat is uw naam?
Wat is uw e-mailadres?
Invalid Input
Wat is uw bericht?

Als Vriend/begunstiger steunt u de activiteiten van de Stichting en het museum. U ontvangt jaarlijks de publicatie Tegel. Via de nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden van ontwikkelingen en activiteiten die de stichting organiseert. Uiteraard heeft u gratis toegang tot het museum en ontvangt u 10% korting op de meeste artikelen in de museumwinkel.

Voordelen

  • Begunstigers van de Vrienden hebben gratis toegang tot het Nederlands Tegelmuseum op vertoon van hun begunstigerkaart. U mag 1 introducee gratis meenemen.
  • In het Museum bevinden zich twee Vriendenvitrines waarin wisselexposities worden gehouden uit de collecties van de Vrienden.

Contributie

De contributie bedraagt € 30 per jaar. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de Stichting Vrienden Nederlands Tegelmuseum. Jaarlijks wordt 10% van de contributie afgedragen als steun aan het museum. 
Aan het begin van het jaar ontvangt u een verzoek tot betaling van uw bijdrage. 

Meld je aan ALS VRIEND

Hieronder vindt u een overzicht van activiteiten van de Vrienden Nederlands Tegelmuseum.

Top