tegelmuseum-09.jpg

Hieronder vindt u een overzicht van activiteiten van de Vrienden Nederlands Tegelmuseum.

De laatste Jaardag werd zaterdag 29 september 2018 in Hoorn gehouden in het Foreestenhuis, Grote Oost 43.

Op de laatste zaterdag van september vindt de Jaardag plaats. Het programma omvat – naast mededelingen en verslaglegging van de stichting – thematische lezingen, verzamelaarsvoordrachten, tentoonstellingsbezoek of excursie. De Jaardag vindt afwisselend plaats in Otterlo en een locatie elders in Nederland. 

Wie enkele topstukken uit zijn eigen tegelcollectie in een museum wil tentoonstellen, kan dit doen in het Nederlands Tegelmuseum. Hier laten keramische fijnproevers zich graag verrassen door verborgen schatten in particuliere collecties.

(Buitenlandse) tegelreizen behoren inmiddels tot een rijke traditie van de Vrienden.

Gladstone

Zo waren er Portugalreizen (2008, 2011), een tweedaagse excursie Art Nouveau/Art Deco in Brussel (mei 2015), een drieweekse tegeltrektocht door Brazilië (september 2016), een tegelreis naar Polen (mei 2017) en een tegelreis naar Engeland (mei 2018). Ook voor de komende jaren staan studiereizen op het programma met een reis naar Duitsland van 16 - 24 mei 2019 en een reis naar Spanje in 2020 in ongeveer dezelfde periode.

Binnenkort is er een korte excursie naar de Kathedrale basiliek Sint Bavo in Haarlem op 6 april. Gebouw uit de periode 1895 - 1930 met veel tegels en keramische ornamenten van o.a. De Porceleyne Fles.  

Excursie 6 april. Aanvang 14 uur. Locatie Leidsevaart 146, 2014 HE Haarlem. Duur ca 90 minuten. Kosten € 10, bij aanvang te voldoen. Maximaal 25 deelnemers. Aanmelden bij Ger de Ree.  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In het blauwe blok hiernaast vindt u verschillende reisverslagen van tegelreizen. 

Top