vrouw-02.jpg

Zaterdag 25 november is het Open Dag in Het Keramiek Museum Jungerius in Rotterdam. Het museum omvat een deel van de collectie van onze overleden Vriend Aart Jungerius.

U bent welkom van 10.00 tot 17.00 uur. Adres: Boergoensevliet 158, 3082 KX Rotterdam.

In het kader van ons project “Tegels op locatie” willen we u graag attent maken op een crowdfunding actie van Vereniging Hendrick de Keyser.

Hendrick de Keyser, een organisatie die zich landelijk inzet voor het behoud van monumentaal erfgoed is sinds kort in het bezit van een prachtig, maar ernstig vervallen langhuis in het Westfriese Oosterleek. Het is een uniek pand, aangezien er veel van het 18e -eeuwse interieur bewaard is gebleven.

Van 8 juli t/m 29 oktober 2017

Uniek en nooit eerder te zien geweest: Handbeschilderde antieke wandtegels en tegeltableaus uit het depot van het Kröller-Müller Museum.

De officiële opening was op vrijdag 7 juli in het Nederlands Tegelmuseum door Lisette Pelsers, directeur van het Kröller-Müller Museum.

Het Nederlands Tegelmuseum en de Vrienden ontwikkelden samen een nieuwe huisstijl. Naast divers drukwerk is ook de website in een nieuw jasje gestoken.

Van 13 november 2016 t/m 17 april 2017 is de nieuwe tentoonstelling 'Pottenbakkers op de Veluwe' te zien in het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo.