tegelmuseum-09.jpg

De oproep om een bijdrage te leveren voor de expositie "Tegeltoppers" heeft er voor gezorgd dat ruim de helft van de expositie is gevuld met tegels van "vrienden". Verder zijn er bijdragen van bezoekers van het museum en een aantal professionals. Wat deze tentoonstelling extra aantrekkelijk maakt zijn de motivatieteksten bij de tegels. Hierdoor ga je toch vaak met andere ogen kijken naar deze tegels, dan zie je wat een tegel tot een "Topper" kan maken. Nog te zien tot 3 maart 2019.

In het kader van ons project “Tegels op locatie” willen we u graag attent maken op een crowdfunding actie van Vereniging Hendrick de Keyser.

Hendrick de Keyser, een organisatie die zich landelijk inzet voor het behoud van monumentaal erfgoed is sinds kort in het bezit van een prachtig, maar ernstig vervallen langhuis in het Westfriese Oosterleek. Het is een uniek pand, aangezien er veel van het 18e -eeuwse interieur bewaard is gebleven.

Van 8 juli t/m 29 oktober 2017

Uniek en nooit eerder te zien geweest: Handbeschilderde antieke wandtegels en tegeltableaus uit het depot van het Kröller-Müller Museum.

De officiële opening was op vrijdag 7 juli in het Nederlands Tegelmuseum door Lisette Pelsers, directeur van het Kröller-Müller Museum.

Het Nederlands Tegelmuseum en de Vrienden ontwikkelden samen een nieuwe huisstijl. Naast divers drukwerk is ook de website in een nieuw jasje gestoken.

Van 13 november 2016 t/m 17 april 2017 is de nieuwe tentoonstelling 'Pottenbakkers op de Veluwe' te zien in het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo.