tegelmuseum-09.jpg

No translation available

Op de hoogte blijven van (lopend) onderzoek, nieuwe publicaties en projecten? Kijk wat in binnen- en buitenland gaande is op het gebied van tegels, in historisch en eigentijds perspectief.

Databank Tegels op locatie

Aan de basis van goed onderzoek liggen inventarisatie en registratie. Daarom nam de Stichting Vrienden Nederlands Tegelmuseum het initiatief voor een unieke databank Tegels op locatie, met als doel een inventaris samen te stellen van alle betegelingen in Nederland.

Deze in-situ betegelingen omvatten alle toepassingen van keramisch tegels die binnen of buiten zijn aangebracht op gebouwen die toegankelijk zijn en bezichtigd kunnen worden. Voorbeelden zijn stationsgebouwen, stadhuizen, openbare gebouwen, scholen, zwembaden en ziekenhuizen. Ook façades en portalen van woonhuizen, en interieurs van winkels, restaurants, cafés en bedrijfsgebouwen, maken deel uit van de databank die nog steeds wordt aangevuld.

Zoek in tegels op locatie

U kunt zoeken op zoekterm (straatnaam, plaats, fabriek, schilder, ontwerper, techniek), op postcode, en op route (Wandelroute, fietsroute, autoroute)

Meebouwen aan Tegels op locatie.

Heeft u een mooie tegellocatie ontdekt die nog niet in de databank zit? U kunt deze doorgeven door middel van dit formulier.
Wilt u regelmatig aan dit project meebouwen? U kunt zich registreren en ontvangt dan een toegangscode en instructies om nieuwe betegelingen online toe te voegen.

Must know’s

Hier bv handig overzicht van

  • alle hoekjes
  • dateringscriteria > dikte tegel
  • tijdlijn
  • woordenlijst (ned en andere talen)
Top