A- A A+

Vrienden Nederlands Tegelmuseum

tegelmuseum-10.jpg

Begin februari en september ontvangen alle begunstigers van de Stichting Vrienden Nederlands Tegelmuseum het Vriendennieuws digitaal of per post. De digitale versie is in kleur, de papieren versie in zwart/wit.

In het Vriendennieuws zijn naast vaste rubrieken als “Van de voorzitter”, “Nieuws uit het Museum”, “Exposities in het Nederlands Tegelmuseum” bijvoorbeeld ook verslagen van activiteiten, ingezonden stukken van Vrienden, boekbesprekingen, informatie over exposities elders en komende beurzen te vinden.

Geïnteresseerden kunnen hieronder eerdere edities van het Vriendennieuws downloaden. 

Sinds 1971 publiceert de Stichting jaarlijks het boekje Tegel met interessante artikelen over tegels en tegel gerelateerde onderwerpen. Het boekje is in de loop der jaren steeds dikker en mooier geworden. Tegenwoordig zijn bijna alle afbeeldingen in kleur.

Hieronder vindt u een overzicht van de tot nu toe gepubliceerde boekjes Tegel met daarbij de samenvattingen van de artikelen.

Sinds 1997 (Tegel 25) wordt voor elk artikel in Tegel een Engelse samenvatting gemaakt. Vanaf Tegel 34 (2006) wordt ook een samenvatting in het Nederlands gegeven.

Op zoek naar een specifiek artikel?

  • Gebruik de zoekfunctie op deze website (rechtsboven in beeld), typ een woord of zin in en druk vervolgens op enter.

of

  • Zoek via de Tegelindex op auteur, onderwerp of jaar. Via deze index vindt u ook artikelen die in boekjes Tegel 1 t/m 24 zijn gepubliceerd. Deze boekjes zijn nog niet op de website geplaatst, maar een aantal ervan is nog verkrijgbaar. 

Oude jaargangen van Tegel zijn, voor zover verkrijgbaar, te bestellen bij de Museumwinkel van het Nederlands Tegelmuseum.
Naar de Museumwinkel ...

 

Het boek Verglaasde Charme is door de Vrienden uitgegeven ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de Stichting in 2008. Het is een prachtige ingebonden uitgave, die zeer rijk geïllustreerd is met foto’s van een selectie van de mooiste tegels en tegeltableaus uit collecties van de Vrienden en verschillende musea, daterend van midden 16de-eeuw tot begin 21ste-eeuw. 

Met de oprichting van ECTC werd een Engelstalig bulletin gepubliceerd met daarin internationale informatie over allerlei zaken op het gebied van tegels en bouwkeramiek.

In de periode 1993 - 2013 verscheen het bulletin tweejaarlijks door en voor een breed, internationaal netwerk. In de jaren daarna is de publicatie van bulletins door gebrek aan mankracht stil komen te liggen. Vanaf augustus 2018 is de tweejaarlijkse publicatie weer hervat.

Hieronder kunt u deze bulletins inzien. Het bovenste nummer is het nummer in opbouw en bevat de meest recente informatie.

Hieronder vindt u een overzicht van activiteiten van de Vrienden Nederlands Tegelmuseum.

Top