Stichting Vrienden
Nederlands Tegelmuseum

Stichting Vrienden Nederlands Tegelmuseum bestaat uit ruim 400 verzamelaars, kenners, liefhebbers en professionals uit binnen– en buitenland. Zij ondersteunen het museum actief en delen hun kennis en passie voor de Nederlandse tegel. Ook stimuleert de stichting onderzoek en documentatie m.b.t. Nederlandse tegels en de context waarin deze eeuwenlang zijn ontworpen, geproduceerd en toegepast.

Vriend worden? U steunt daarmee de activiteiten van de stichting en het museum, u ontvangt jaarlijks de publicatie Tegel en u heeft uiteraard gratis toegang tot het museum. Lees hier over nog meer voordelen.

Tegeltableau

Expositie "Tegeltoppers"

De oproep om een bijdrage te leveren voor de expositie "Tegeltoppers" heeft er voor gezorgd dat ruim de helft van de expositie is gevuld met tegels van "vrienden". Verder zijn er bijdragen van bezoekers van het museum en een aantal professionals. Wat deze tentoonstelling extra aantrekkelijk maakt zijn de motivatieteksten bij de tegels. Hierdoor ga je toch vaak met andere ogen kijken naar deze tegels, dan zie je wat een tegel tot een "Topper" kan maken. Nog te zien tot 3 maart 2019.