tegelmuseum-02.jpg

no translation available jet

Agenda

Deze agenda biedt een overzicht van activiteiten van de stichting, en van andere organisaties, bedrijven en musea die de tegel als cultureel erfgoed beschouwen. Aanleveren van informatie om de agenda up to date houden (komende tentoonstellingen, lezingen, beurzen) kan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Excursies en reizen

(Buitenlandse) tegelreizen behoren inmiddels tot een rijke traditie van de Vrienden. Zo waren er Portugalreizen (2008, 2011), tweedaagse excursie Art Nouveau/Deco in Brussel (mei 2015) en een drieweekse tegeltrektocht door Brazilië (september 2016). Ook komende jaren staan studiereizen op het programma.

Polen – mei 2017 info en aanmelding
Groot-Brittannië - 2018 info en aanmelding

Symposium

Met de organisatie van een tweejaarlijks symposium wil de stichting een ontmoetingsplek bieden aan iedereen die met tegels bezig is, als onderzoeker, architect, (bouw)historicus, restaurator, conservator, keramist, kunstenaar, verzamelaar, of anderszins. Het eerste Nederlandse Tegelsymposium in deze reeks staat gepland in november 2017. Meer informatie volgt in juni 2017.

NederlandseTegeldag

Jaarlijks vindt de Nederlandse Tegeldag plaats, op de laatste zaterdag van september. Het programma omvat – naast mededelingen en verslaglegging van de stichting – thematische lezingen, verzamelaarsvoordrachten, tentoonstellingsbezoek of excursie.
De eerstvolgende Tegeldag is zaterdag xx september 2017.

Verzamelaarsvitrine

Wie enkele topstukken uit zijn eigen tegelcollectie in een museum wil tentoonstellen, kan dit doen in het Nederlands Tegelmuseum. Hier laten keramische fijnproevers zich graag verrassen door verborgen schatten in particuliere collecties.

Top