vrouw-02.jpg

Subcategories

Het boek Verglaasde Charme is door de Vrienden uitgegeven ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de Stichting in 2008. Het is een prachtige ingebonden uitgave, die zeer rijk geïllustreerd is met foto’s van een selectie van de mooiste tegels en tegeltableaus uit collecties van de Vrienden en verschillende musea, daterend van midden 16de-eeuw tot begin 21ste-eeuw. 

Met de oprichting van ECTC werd een Engelstalig bulletin gepubliceerd met daarin internationale informatie over allerlei zaken op het gebied van tegels en bouwkeramiek.

In de periode 1993 - 2013 verscheen het bulletin tweejaarlijks door en voor een breed, internationaal netwerk. In de jaren daarna is de publicatie van bulletins door gebrek aan mankracht stil komen te liggen. Vanaf augustus 2018 is de tweejaarlijkse publicatie weer hervat.

Hieronder kunt u deze bulletins inzien. Het bovenste nummer is het nummer in opbouw en bevat de meest recente informatie.

Het boek Raakvlakken tussen Oost en West is door de Vrienden uitgegeven in plaats van Tegel 49.

Het gebundelde reisverhaal van Goossen Karssenberg met de titel Snijpunt Isfahan vormde de aanleiding de geschiedenis rond de geometrische kunst in tegels te onderzoeken. Vanaf 1550 kwamen diverse Moorse patronen via Spanje naar de Nederlanden.  Deze tegels komen uitgebreid aan bod. Vanaf de 18e eeuw werden simpeler geometrische patronen toegepast. Dit 224 pagina‚Äôs tellende boek op A4 formaat is het standaard werk voor geometrische tegels.

Top